21.11.2023

Ako si správne vybrať realitného makléra

Ako si správne vybrať realitného makléra
Ako si správne vybrať realitného makléra

Ak sa rozhodnete pre predaj nehnuteľnosti, je veľmi dôležité vybrať si správneho realitného makléra. Vybrať si dobrého makléra môže byť náročné, ale ak si správne vyberiete, budete mať výhodu pri predaji. Tu sú niektoré tipy na to, ako si vybrať dobrého makléra. 

 

Prvým kritériom dobrého makléra je jeho prezentácia. Skontrolujte si, aké sú referencie jeho predchádzajúcich klientov. Je tiež dôležité pozrieť si jeho stránku a zistiť, ako dobre je prezentovaný. Ak robí svoju prácu dobre, mal by mať dobrú prezentáciu. 

 

Druhým kritériom je kvalita fotografií, ktoré poskytuje svojim klientom. Dobrý maklér by mal mať prístup k dobrým fotografom a mal by mať schopnosť poskytnúť kvalitné fotografie respektíve videá, ktoré zvýraznia predávanú nehnuteľnosť. 

Práca realitného makléra je práca s ľuďmi a teda komunikácia. Komunikácia s klientmi je veľmi dôležitá a maklér by mal byť schopný odpovedať na vaše otázky včas a efektívne. Okrem toho by ste mali tiež zistiť, či maklér pravidelne navštevuje vzdelávacie semináre a jeho schopnosti sú aktualizované. Ak má maklér aktuálne informácie o trhu, môže vám pomôcť predať nehnuteľnosť za najlepšiu možnú cenu. 

Skontrolujte si referenciu, prezentáciu a kvalitu jeho fotografií. Ak budete sledovať tieto tipy, môžete si byť istí, že ste si vybrali správneho makléra.

 

Ak si budete dávať pozor na vyššie uvedené kritériá, môžete si byť istí, že ste si vybrali najlepšieho realitného makléra pre svoje potreby.