29.11.2023

Homestaging

Spôsob ako zvýšiť záujem o nehnuteľnosť
Homestaging

Homestaging je proces, ktorý pomáha zvyšovať hodnotu nehnuteľností prostredníctvom zlepšenia ich vzhľadu. Tento proces sa využíva najmä na predaj nehnuteľností, pretože pomáha zvýšiť jej hodnotu a prilákať viac záujemcov. 

Slovo homestaging pochádza od anglických slov „home“ a „stage“, čo znamená „domov“ a „scéna“. Tento proces sa zameriava na vytvorenie scény, ktorá vyvolá pozitívne emócie v potenciálnych kupujúcich. Homestaging je veľmi dôležitý pre predaj nehnuteľnosti, pretože môže výrazne zvýšiť jeho hodnotu a prilákať viac záujemcov. Ak je dom správne zariadený a upravený, bude pôsobiť príťažlivo a priláka viac kupujúcich. 

Homestaging môže zahŕňať vybavenie domu, úpravu farieb, upratovanie, odstránenie nepotrebných vecí, pridanie dekorácií a iných. Tieto opatrenia môžu výrazne zlepšiť vzhľad domu, čo v konečnom dôsledku priláka viac záujemcov. Výsledok homestagingu je obvykle zvýšená hodnota nehnuteľnosti, vyšší záujem o predaj a rýchlejšia predajná dohoda. Je to vynikajúci spôsob, ako zvýšiť hodnotu domu a získať viac peňazí za predaj.

 Homestaging je jednou z najdôležitejších súčastí predaja nehnuteľností. Tento proces môže zvýšiť hodnotu domu a prilákať viac záujemcov o jeho kúpu. Ak sa správne vykoná, môže to byť veľkou výhodou pre predajcu.